





Bugün Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zafere dönüştüğü günün 91. yıldönümü.
30 Ağustos 1922’de biten Meydan Muharebesi genç Türkiye’nin tapusunun alınmasının ilk adımını oluşturmuştu. Bu adımı kağıt üstünde kalıcılaştıran da 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Anlaşması olmuştu.
Aksi olsaydı, Türkiye Cumhuriyeti kurulamayacaktı, Trakya Yunanistan’a bağlanacaktı ve de Anadolu’da 5 ayrı devlet kurulacaktı. İzmir ve yöresinde Yunanistan’a, Antalya ve yöresinde İtalya’ya, Güney Doğu Anadolu’da Fransa’ya, Doğu Anadolu’da Ermenistan’a bağlı devletler kurulurken, Marmara ve Boğazlar çevresinde de İngiltere, İtalya, Fransa ve Yunanistan’...
Gerek İngiltere’nin Stanstead Havaalanında, gerekse de Gatwick Havaalanında bulunan reklam tabelalarında KKTC’ye uçuşların yapıldığının yer alması Rumları çılgına çevirmeye yetti.
Kıbrıs Rum Ulaştırma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı ortak yaptıkları çalışmada İngiltere’nin Manchester Havaalanından da Ercan Havaalanına uçuşların yapıldığı ortaya çıkınca bu uçuşları durdurmak ve reklamları kaldırtmak için kolları sıvadılar.
Kıbrıs Rum tarafında Baf ve Larnaka havaalanlarını çalıştıran yarı Yunanlı, yarı Kıbrıslı Rum şirket Hermes, Rum tarafından İngiltere’ye gitmek isteyen Kıbrıslı Rumların ve diğer yabancıların, daha ucuz, daha güvenli ve daha kaliteli uçu...
Bu kritik günlerde Maraş konusunda ütopik bir düşünceyle hem Gazimağusa sakinlerini, hem Gazimağusa esnafını ve hem de KKTC halkını kandırmaya çalışıyorlar.
Rumların Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama ülküleri doğrultusunda 1955 yılında Kıbrıs’ta başlamış olan toplumlar arası çatışmalar nedeni ile o günden beridir sürmekte olan “Kıbrıs adasına barışı getirmek amaçlı çabalar ve müzakereler” halen daha devam etmekte, Rumların çözüm isteksizliği nedeni ile…
Zaten istedşkleri barış değil. Türk askeri ve Türkiye’den gelen kardeşlerimiz adadan gitsin, Rum göçmenler yerlerine dönsün, kendileri de adanın 1974 öncesinde olduğu gibi adanın mutlak hakimi olsunlar. Bütün...
Kıbrıs adasının en batısında yer alan, Türkçe adı “Kasaba” olan Baf şehrinde, bugüne değin Rumların hışmından ve yok etmek hırsından kurtulmuş ender camilerden bir tanesi de “Aşağı Baf Camisi”dir, İngilizce adı ile “Lower Paphos Masjid.”
Deniz Feneri’nin yer aldığı Arkeolojik Parkın doğu kenarının ortalarında yer alan Türkçe çeviri adı ile “Kırk Sütun”, Rumca adı ile “Saranda Kolones” olan kalıntılarının tam karşısındaki Bar Sokağı içinde bulunan park yerinin kenar ucunda, “Aşağı Baf Camisi” yer almaktadır.
Bina gerçekte Cami olarak inşa edilmemiş ve Osmanlı mimarisine göre inşa edilmiş tipik bir Türk evinden dönü...
Dünyamızdaki genel uygulamaya bakılırsa, doğal kaynaklar birçok gelişmekte olan ülkede bilinenin ve olması gerekenin aksine tek başına hiç bir fayda getirmemekte, ekonomik durgunluk veya kriz dönemlerinde de ekonomiyi daha kötü durumlara sokabilmektedir.
Petrol zengini ülkelerin büyük çoğunluğu, varlık yönetimi ve gelir değerlendirmesi konusunda adil davranmadıkları ve kamu yönetimi oluşturup, kamunun haklarını korumadıkları için sorunlar yaşamaktadırlar veya yaşayacaklardır. İran, Sovyetler Birliği, Suudi Arabistan, Libya, Irak ve benzeri petrol üreten ülkeler bu adaletsizliğin getirdiği huzursuzluğu ve yarattığı sancıları, bugüne değin üstlerini örtmeyi başarmalarına rağmen yaşamışlardır.
<...